Rendszergazda & webfejlesztő devblog Laczkó Zoltán blogja

17okt/101

Facebook cache törlési megoldások

Aki már használta a Facebook megosztás (share) funkcióját egy külső weblapon, az már biztos tapasztalta, hogy az első alkalommal, amint a  Facebook hozzáfér az oldalhoz, létrehoz egy cache másolatot az oldalról és a rajta található képekről. Itt van pár tipp ennek a kijátszásara.

Kulcsszavak: , , , tovább >>
10máj/101

Debian csomagok újrafordítása módosítással

A programok folyamatosan jönnek ki újabb és újabb funkciókkal, adott esetben mások által készített kiegészítésekkel is (patch). Mit csináljunk, ha nem akarunk a debian rendszerünkre forrásból felrakott patch-elt programokat, csak debian csomagokat, megtartva annak minden előnyét.

Kulcsszavak: , , tovább >>
30Már/100

.ftpaccess – FTP hozzáférés korlátozás

Egyszerű, univerzális FTP hozzáférés korlátozási módszer, amit az összes (el)ismert ftp szerver támogat.

Kulcsszavak: , , , tovább >>
16Már/100

Bejelentett támadó webhely avagy ftp-vírus

Nem új keletű a dolog, de sajnos még most is elég gyakran kérnek tőlem segítséget, hogy vírusos a weblapjuk, mit tegyenek. Ez a jelenség az, amikor a weblap megnyitása előtt bejön egy oldal, miszerint "Bejelentett támadó webhely" a weboldal és csak saját felelősségünkre tudunk eljutni az oldalra.

17feb/100

Kiegészítés: Spambotok szűrése fail2ban alkalmazásával

A Spambotok szűrése exim és fail2ban alkalmazásával bejegyzésre többen reagáltak, hogy mi van akkor, ha ők nem eximet használnak, hanem mondjuk postfixet.

24jan/100

Spambotok szűrése exim és fail2ban alkalmazásával

A spam elleni háborúban egy újabb használható fegyver, a fail2ban.

Az alábbi pár egyszerű lépéssel az automatikus spambotok ismételt próbálkozásainak számát tudjuk eredményesen lecsökkenteni drasztikusan.